Uudet kuviot kaudelle 2017

1j4a9995

Stangan promokuva. ©Osku Pulkkinen

Pitkä hiljaisuus on aika katkaista. Viime kerrasta on tapahtunut paljon ja lukiessani edellistä kirjoitusta pahimman ylikuntovaiheen tiimoilta on olo tällä hetkellä kaikin puolin sata kertaa parempi.

Hyppäsin syksyllä uuteen seuraan, Stanga Racingiin, jossa tulen ajamaan kaudella 2017 rataa ja maantietä. Sen verran joudun kuitenkin kaiken muun elämän parissa luovimaan, että kokeilen jalkaani cat 2. -kisoissa sekä radalla ikureissa M40-sarjassa. Täytänhän ensi vuonna siis 40 vuotta. Ai saakeli.

Treenejä olen uskaltanut aloittaa jo parin kuukauden ajan ja haen vielä rajoja varovasti, etten täräytä uudestaan samaan kuoppaan. Mukaan olen ottanut myös joogaa, joka on tuonut niin paljon liikkuvuutta, etten olisi uskonut sellaisiin solmuihin vääntyväni.

Treenimetodini tulee muuttumaan radikaalisti ja kokeilen adaptoituvaa harjoittelumallia, jota olen itse kehitellyt päässäni. Tämän mallin tarkoituksena on sopia paremmin sen “muun elämän” kanssa yhteen ja samalla säästää sekä itseäni että perhettä isommilta aikatauluongelmilta.

Homma on loppupeleissä aika yksinkertaista: mulla on viikossa aikaa treeneille noin 8-10 tuntia ja katson tätä vasten viikkokalenteriani sekä omaa energiatasoa. Keskitän tehotreenit tiistaille ja lauantaille. Muut päivät käytän pk-ajeluun sekä lihaskuntoon, joista jälkimmäistä 2 kertaa viikossa noin 45 minuutin setit.

Seuraan kehitystä ja fiiliksiä päivittäin ja olen antanut itselleni luvan skipata treenit mikäli olo tuntuu nuhjuiselta sekä hommasta katoaa terävyys. Tällä toimintamallilla estän väkinäisen puurtamisen ja pään hakkaamisen seinään tuomalla samalla sopivasti rentoutta tekemiseen.

Raportoin tässä talven kuluessa fiiliksistä ja edistymisestä. Kovasti on tehtävää tauon jälkeen: muutama kilo painoa pois ja FTP:t kohdilleen. Niitä onkin hyvä rassata Espanjassa, jonne menemme kuukaudeksi perheen kanssa helmikuussa. Että adios vaan ja limppu ruttuun!

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s