NBD ja uusia kuvioita

12791117_1121214454590246_4930582384829595866_n

New bike day on kuin jouluaatto, jonka aikuisena voi itse määrätä! Tulevana kesänä alla helisee Felt AR1 Zippin 303 ja 404 -kiekoilla sekä Shimanon Ultegra Di2 -sähkövaihteilla. Kiitoksia Kivenlahden Pyörähuoltoon Suomenojaan Anterolle ja Ollille värkkäilystä. Hieno peli ja näyttää nopealta. Syy kaluston vaihtoon oli valkku-Antin kanssa yhdessä tuumin todettu liian matala ajoasento, joka alkoi olla jo tehontuoton esteenä alaotteelta ajettaessa. Feltin runkokoko on 54 cm (Venge oli 52 cm) ja emäputki on 2 cm korkeampi. Tähän vielä (ei ikävä kyllä esteettisistä syistä) spacereilla nostettu tanko ja mitat ovat nyt Shimanon bikefitin racing-asetusten mukaiset – satulasta tankoon droppia tarkka 80 mm. Ero on entiseen tuntuva, koska dippailin Vengen päällä noin 150 mm dropin varassa. Luovutuspäivän illalla trainerin päällä ajettu lyhyt vk-treeni kertoi asennon merkityksestä tehontuotossa. Alla hieman kuvaa.

Screen Shot 2016-03-03 at 12.49.41Pystympi ajoasento avasi lonkan ja keskivartalon kulmaa ja tehosti sitä kautta polkemisvoimaa. Samoin pystymmässä asennossa on helpompi antaa buustia polkaisuun työntämällä kantapäätä alaspäin, jolloin saavutetaan muutamia “ilmaisia watteja” ja saadaan pakaralihas aktivoitua pyörittämiseen. Tämä sama oli todettavissa myös alaotteelta ajettaessa, joka oli pienemmällä rungolla itselle lievästi hankalaa.

Toiset isommat muutokset kevätkaudelle tulivat lisäkäsiparien muodossa. Hommasin itselleni pariksi kuukaudeksi ravintovalmentajan, joka jeesaa minua vegaaniuden tuomissa haasteissa. Ensimmäiset muutokset ovat jo päivärutiineissa mukana. Vaikka moni asia on itselle jälkeenpäin “selvää”, niin aina ulkopuolisesta henkilöstä on apua. Kertoilen kesää kohti mentäessä tarkemmin, mitä Ulrika Lillsunden kanssa ollaan kehitelty. Tästä on varmasti apua myös muille vegaaneille urheiluhulluille. Tässä kiteytettynä ensimmäiset muutokset: kaloreita lisää noin tonni, proteiniin määrää lisää 40% ja parempaa syömistä tukemaan treenejä. Yksityiskohtiin menen erillisessä postauksessa.

Toinen merkittävä muutos on lihastasapainon ja -aktivoinnin parantaminen, johon hommasin apua Fibacolta, tarkemmin yksilövalmentaja Juha Heikkiseltä. Helsingin Etelä-Espalta löytyy kovan tason osaamista ja jo nyt parin kerran jälkeen voin sanoa, että muutos tulee olemaan merkittävä. Juha laittoi minut mm. opettelemaan seisomisen uudestaan… Tästä kerron tarkemmin kesää kohti mentäessä.

Kisakausi alkaa ensi tänä vuonna 12.3. Pietarista ratapyöräilyn SM-Omnium -kisoilla. Saa nähdä mikä on kulku puuradalla. Toivottavasti kova.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s