Vegan Power!

Unknown

Tempomakkara Ruskon Tempossa 2015.

Syksy oli ja meni. Tippuneiden lehtien seasta löytyi enemmän kuin olisin uskonutkaan. Sieltä pilkisti muun muassa kadonnut usko tekemiseen ja uudistunut motivaatio.

Suurimmat muutokset koskevat treenejä ja ruokavaliota. Aloitetaan ensin helpoimmasta.

Hei, olen Petri ja olen vegaani.
Päätin luopua kaikesta eläinperäisestä ravinnosta – kuten koko perhekin –  kissaa lukuunottamatta. Osin tähän oli syynä Alman maito- ja muna-allergian testaaminen ja poissulkeminen, mutta toisena painavana motivaattorina turhan eläinperäisen rasvan karsiminen ruokavaliosta.

Epäilijöille tiedoksi: vegaaniruokavalio on nykyisillä tuotteilla helppo toteuttaa, proteiinia saa oikeasti tarpeeksi kasveistakin (tällä hetkellä reilu 1g/painokilo/vrk, lisäravinteina riisiproteiini ja hampunsiemenet). Olo on todella energinen. Syksyn vaivanneet vatsanväänteet ja pöhöttyneisyys ovat hävinneet sekä olohan on myös henkisesti eettisen valinnan myötä mitä mainioin.

En ole mikään lähetyssaarnaaja, mutta jos haluat tehdä ruokarempan ja pienentää omaa jalanjälkeäsi tämän pallon päällä, niin suosittelen kokeilemaan vaikka edes kuukauden.

Opettelen ajamaan äärimmäisesti
Sain treeniavuksi ja sparraajaksi Antti Hagqvistin tälle kaudelle. Tämä sälli ei paljoa esittelyjä kaipaa pyöräilyn ja triathlonin harrastajien parissa. Muutos tekemiseen ei ollutkaan niin merkittävä, kuin aluksi luulin. Se oli totaalinen. Olen joutunut opettelemaan ajamisen uusiksi. Nyt hiljaa on todella hiljaa ja kun mennään kovaa, niin sitten suhisee. Välikelin tehot jäävät minimiin ja jokaisella ajetulla minuutilla on syy.

Antin tärkein viesti on oman kapasiteetin ymmärtäminen ja perheen, työn ja harrastuksen oikea mitoittaminen omiin resursseihin nähden. Kukaan ei elä kuplassa, vaan kaikki vaikuttaa kaikkeen. Näitä syy-seuraussuhteita ei trainingpeaksit tai goldencheetahit ymmärrä, ja oman kehon kuuntelu ja jaksamisen arviointi on yhtä tärkeässä asemassa kuin ne talven kevyet lenkit ja kovemmat vedot.

Kesällä hankkimani 200 kiloa romua lepää käyttämättömänä tallin nurkassa odottamassa massakautta. Olen keskittynyt lihakuntoharjoittelussa omalla kehon painolla tehtäviin liikkeisiin, joissa harjoitetaan tasapainoa, corea ja aktivoidaan isoja lihasryhmiä liikuttamaan pyörää.

Sain selville onnettomat veriarvoni syksyllä ja aloitin rautamehukuurin. Kontrollissa arvot ovat nousseet lupaavasti: hg 132 > 150 ja hkr 39 > 44. Jatkan kuuria ja raudan ottamista lisäravintona jatkossakin.

Tein myös Antin johdolla laktaattitestin maanantaina oman pyörän päällä miesluolassani. Protokollana 30 watin nostot 5 minuutin välein. Lähtötehot 100 wattia. Arvot näyttivät rohkaisevilta ja yllätyin itsekin positiivisesti. Näiden perusteella asetimme harjoituksille rajat ja toistuvalla testaamisella nähdään kehittyminen tarkasti.

Olen aloittanut myös vetämään Kampin Motivuksessa HePon spinningtunteja Tabata-teemalla. Tunneille on vielä kymmenisen paikkaa vapaana, joten jos löytyy intoa, niin mukaan vaan! Lisätietoja täältä.

Kireitä ketjuja,
Vegaani-streittari Pete-77.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s