Vanha koira ja uudet kujeet

  
Lupasin itselleni – ja Annille, etten hanki “kauhean paljon” pyöräilykamaa kesän aikana. Ajatus oli kyllä hieno, mutta toteutus jäi vähän vajaaksi. Listalle päätyivät muunmuuassa kuvan punttinurkka Wattiluolaan, Eliten Turbomuin -kiinteävetoinen traineri, kirinapit Vengeen, Stagesin wattikampi ratapyörään ja samaan konkeliin Navigatorin 5-puolainen kuitukiekko. No, sain tyhjennettyä hieman soitinhuoneen seinää, niin kauhun tasapaino on toistaiseksi säilytetty. 

Toki tuon oman punttinurkan etuna on huomattava ajansäästö ja mahdollisuus täysipainoisempaan (sic) voimaharjoitteluun. Vierestä löytyvät rullat ja traineri, joten nyt on helppoa yhdistää pyöritysdrillit ja punttiliikkeet. Tavoitteena kehitellä harjoituksia, joissa hermotukseen perustuvan voimaharjoittelun tulokset saadaan siirtymään pyöritykseen. Yhtenä isona tavoitteena onkin pakaralihasten tehokkaampi aktivointi. Hankin telineet, penkin ja painot lahtelaiselta Sport-Tradelta. Kannattaa tsekata heidän tarjonta täältä.

Rata-SM:t tulivat ajettua ilman kummempaa menestystä. Tasoni oli pysynyt samoilla nurkilla, mikä on kauden ongelmiin peilattuna hyvä asia. Ensi vuonna tavoitteet ovat sitten podiumilla. Uhoamisestani huolimatta päätavoitteet ja tekeminen tulevat olemaan edelleen maantiellä. Sain muutamista koitoksista sen verran luottoa omaan kulkuun, etten halua nostaa käsiä pystyyn vielä.

Olen muokkaamassa talven harjoittelua uusiksi ja varsinkin voimaharjoitteluun tulee uusia periaatteita. Avaan niitä tarkemmin seuraavassa kirjoituksessa. Nyt keskityn loppukauden muutamiin kisoihin ja aloitan sitten hyvissä ajoin välikauden perinteisellä painon pudotuksella. Kymmenen kiloa urakkaa edessä. Olin kerännyt kesän aikana neljä kiloa massaa, mikä taas herätti ihmetystä pienessä päässäni. Asia olisi ymmärrettävämpää, jos kesä olisi mennyt grillipihvien ja oluen äärellä, mutta kuten tiedätte, korkki on edelleen kiinni ja liha sekä kala kaupan hyllyllä.

Koko perhe on nyt potenut kissaa lukuunottamatta muutaman päivän kesäflunssat. Onneksi tauti talttui äkkiä ja viikonloppuna pääsen kiusaamaan konetta maantielletiimitreenien muodossa. Kireitä ketjuja kaikille loppukesän helteisiin. Nähdään Tour de Helsingissä! 

 

Standard

2 thoughts on “Vanha koira ja uudet kujeet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s