Korkki auki

Viimeisen kierroksen irvistyksiä. Kuva: Jari Ollila

Viimeisen kierroksen irvistyksiä. Kuva: Jari Ollila

Otsikon mukaisesti kisakausi korkattiin Lattomeri-ajoissa Porissa menneenä sunnuntaina. Tiimi oli runsaslukuisena viivalla ja kun tällä kertaa elite ja kilpa ajoivat samassa lähdössä, oli ukkoa viivalla kuin pipoa. Keli oli ennusteista huolimatta hyvä, vaikkakin kohtuullisen kova sivutuuli aiheutti päänvaivaa ja jalkojen hapotusta peltoaukeilla.

Talven treenit olivat tehneet tehtävänsä ja jalka tuntui vahvalta koko kisan ajan. Pidin kiinni kisataktiikasta – ehkä liiankin tiukasti. Harmittamaan jäi osallistumattomuuteni hatkan kiinniajoon, mutta näin tällä kertaa ja seuraavissa kisoissa hoksottimet terävämpinä. Tavoitteestani johtuen pystyin kuitenkin viimeisellä kierroksella nyppäämään irtiottoyrityksiä, joten sen puolesta homma meni putkeen.

Kisa oli alkukauden ajoihin nähden kohtuullisen vauhdikas ja 103 kilometriä ajettiinkin vajaalla 42 km/h keskinopeudella. Ajo oli alusta saakka todella levotonta ja saldona olikin kolme pahannäköistä kasaa. Itse jouduin myös maalikahinoissa läheltä piti -tilanteeseen, kun viereinen kuski otti jostain takarenkaasta osumaa ja horjahti minua päin. Sain kuitenkin jollain ilveellä kammettua itseni pystyyn. Tiimikaverin silminnäkijälausunto olikin kisan jälkeen: “MIten ihmeessä sä pysyit pystyssä?”. Samaa ihmettelin itsekin. Ylitin viivan 16:na.

Sitten vähän vakavampaa pohdintaa: perheenlisäyksen myötä oli jännä huomata millainen muutos pään sisällä tapahtuu. Kisan jälkeen jäi omituisen tyhjä olo – ajatuksissa pyöri harrastuksen mielekkyys, kun edestä takaa ja vierestä lakosi porukkaa viiden kympin vauhdista katuun. Kai tässä ollaan evoluution perusteiden kanssa tekemisissä, kun katkenneet hampaat ja murtuneet leuat eivät tunnukaan enää “vauhdikkaan lajin ominaisuuksilta”, vaan ennemmin uhalta oman jälkikasvun hoitamisen osalta. Nyt muutaman perheellisen aiemmin vierailta tuntuneet kommentit niin sanotusti “makes sense”.

Tässä kiinnostuneille wattidata kisasta TP:ssä.

Ajoaika: 2:29
Keskinopeus: 41.2 km/h
Keskiteho: 231 w
Normalisoitu keskiteho: 281 w
Piikkitehot: 1477 w

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s