Sairastuvan kautta Pietariin

Unknown-1

Niinhän siinä sitten kävi, kuten vähän pelkäsinkin. Viime viikonlopun treenejä maustaneet huimaus, tykytykset ja voimattomuus paljastuivat maanantaiaamuna pirullisen kovaksi kurkkukivuksi ja alkavaksi flunssaksi. No, onneksi sain sentään jonkin verran kutiteltua anakonetta käyntiin, niin voin rauhassa ottaa muutaman päivän lepoa. Pitää toivoa, että olo ei tästä kauheasti pahene ja ukko on iskussa vajaan parin viikon päästä.

Muuten voin sanoa, että rataspesifi treenaaminen on ollut piristysruiske muuten aika jyystävään talviharjoitteluun. Lyhyet, mutta sitäkin kovemmat vedot ja toistot ovat olleet varmasti myös shokki elimistölle. Tähän aikaan vuotta kun ei ole normaalisti tullut happoja kehitettyä niin älyttömiä määriä. Tästä syystä pitääkin olla tarkkana olotilan puolesta, ettei vahingossa karauta “vanteille”.

Kävin myös talvilomalla Antsan testattavana Kivenlahden Pyörähuollon Bike Fitting Labissa. Antsa on todellakin talven saatossa perehtynyt tehomittaukseen ja ajoasentoanalyyseihin. Tällaisella fysiikkaan ei-niin-syvällisesti perehtyneellä kuskilla oli ihmettelemistä kaiken sen datan kanssa. Hyvin Antsa kuitenkin avasi testien tulokset ja positiivinen asia olikin erittäin hyvä hyötysuhteeni verrattuna tehoihin. Suomeksi tämä meinaa sitä, että hattiwatteja ei mene harakoille, vaan voimantuotto ja suunta ovat kohtuullisen symmetrisiä polkiessa.

Screen Shot 2015-03-02 at 16.26.05

Tässä vielä kiinnostuneille tämän hetkinen käppyrätilanne. Treenien kuormittavuutta on lisätty järjestelmällisesti, mutta nyt viimeisen kolmen viikon rataspesifi treenaaminen on pudottanut “nousukiitoa”. Tämä ei johdu intensiteetin laskemisesta, vaan ainoastaan tuntimäärän pienentymisestä. Vinkki vaan kaikille, että tämän kanssa kannattaa olla tarkkana – homma menee helposti hapoille, jos ei tässä vaiheessa kuuntele kehoaan tarkkaan. Pelkkä harjoittelumäärän tippuminen kun ei meinaa helpommalla pääsemistä.

Nyt sitten todellakin pari päivää hyvää lepoa ja sormia ristiin ja rastiin, että tästä noustaan vielä ennen kisoja. Leuka rintaan ja miten se menikään!

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s