Vauvaelämää

Kassa-Villen kanssa untenmailla.

Tyttö rennosti Kassa-Villen kanssa untenmailla.

Kaksi viikkoa sitten perheeseemme syntyi odotettu pieni päivänsäde – tyttäremme. Päätin jo aikaa sitten, etten aseta vauvaelämälle mitään odotuksia ja ajatuksia, koska kaikki kuitenkin tulee menemään omalla painollaan – vauvan ehdoilla.

Olemme Annin kanssa olleet kuitenkin hieman ihmeissämme arjen käynnistymisestä. Tyttö nukkuu ja syö 4 tunnin välein kuin kello. Yörytmi on asettunut alusta saakka välille klo 23-09. Heräämme pari kertaa yössä syöntihommiin ja samalla hoituu vaipan vaihto. Tätä kirjoittaessani koputtelen pöydän puupintaa – toivoen, ettei käy kuin pyörälenkillä kumin puhkeamisesta puhuttaessa… Toki tilanteet ja rytmit voivat muuttua, mutta nyt näin ja tyytyväisin mielin koko perhe, hyvissä voimissa.

Suunnitelmani totaalisesta kevennyksestä treenien parista onnistui kuin oppikirjasta – olen ollut melkein kokonaan pois pyörän päältä parin viikon aikana ja punttitreenitkin ovat pysyneet kuvioissa kaksi kertaa viikossa. Isoin takapakki on ollut flunssa, jonka saimme molemmat Annin kanssa varmaankin Kätilöopistolta – emmehän muuten ole liikkuneet koko porukalla kodin ulkopuolella pariin viikkoon.

Eilen sain speksattua Training Peaksiin treenisuunnitelmat marraskuun 3. päivä alkaen. Rutiiniksi näyttää muodostuvan tuttu kaava: maanantai lepoa, ti ja to puntti, arkisin 1-1.5 tunnin peekoota tai tekniikkatreeniä trainerin päällä ja viikonloppuisin pidempää siivua – nekin pidän kyllä 3-4 tunnin kieppeillä, minimoiden roskakilometrit. Tähän lisänä tulee mestarisonni Nurmisen vetämät Hepon kisaryhmän spinning-tunnit marraskuusta alkaen. Kadenssit saadaan varmasti siellä kuntoon…

Olen joutunut painimaan viimeaikoina porukkalenkkien mielekkyyden kanssa. Tuntuu, että aina ryhmässä ajaessani tulee nyljettyä turhan kovaa. Vaakakupeissa keinahteleekin toisella puolella yksin ajamisen “mielettömyys” ja toisella taasen edessä häämöttävä hidas vauhti ensi kesän kisoissa, mikäli en saa itseäni hillittyä. Jokin kultainen keskipyörätie olisi tähän löydettävä.

Nyt vain kärsivällisyyttä flunssan paranteluun ja laatuaikaa isyyslomakuukauden aikana vauvan, rouvan ja kissan kanssa.

Standard

One thought on “Vauvaelämää

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s