Painovoimaa!

Kauden ekat voimatreenit. Vielä on vara työntää malmia tankoon.

Kauden ekat voimatreenit. Vielä on vara työntää malmia tankoon.

Hieman on hiljaista ollut blogirintamalla. Pahoittelut siitä heti kärkeen. Välikaudella ei oikein ole ollut mitään järkevää kerrottavaa ja olemme vaimon kanssa keskittyneet perheenlisäyksen odottamiseen yhteistuumin. Kilometrien hieman vähentyessä syksyllä aloitin punttikauden. Tämä itse asiassa alkoi jo heti Tour de Helsingin jälkeen, joten adaptaatio-vaihe on jo takana. Tällä viikolla alkoi ensimmäinen voimablokki, joten pyörä kulkee nyt vieläkin tahmaisemmin kuin menneen kuukauden aikana. Puntti on kyllä ainakin minulle myrkkyä, jos pitää ajaa vähänkään kovempaa. Lihaksisto on hajalla ja hermotus täysin sekaisin. Rauta kyllä nousee, mutta watit näyttävät lasten lukemia. Toisaalta, eipä tässä nyt olekaan tarvis ajaa kovaa.

Aloittelin punttitreenit 4 viikon (3+1) adaptaatiolla: 3 ensimmäistä viikkoa totuttelin taas rautaan tekemällä perusliikkeitä 2 kertaa viikossa ja 4. viikko olikin sitten pari räjähtävän voiman treeniä. Pitkää sarjaa kevyillä painoilla, mutta ilmeisesti ei tarpeeksi kevyillä, koska olo oli ensimmäisen viikon jälkeen kuin rekka-auton alle jääneellä. Lisämausteena leuanvedot, penkki, yhden käden soudut ja jokaisen treenin yhteydessä tehtävät core-harjoitteet.

Kesän aikana olin saanut itseni kyllä jäykkään kuntoon ja tätä jumia on tarkoitus poistaa nyt kerran kahteen viikkoon hoidettavan hieronnan avulla. Nyt ensimmäinen voimaviikko koostuu perusliikkeistä (kyykky, maastaveto ja prässi). Sarjat ovat 4×3 tai 3×4. Malmia tankoon niin paljon kuin uskaltaa… Yritän kiinnittää tänä kautena liikkeiden puhtauteen mahdollisimman paljon huomiota ja olen muuttanut kyykkytreenien liikerataa viimevuotisesta – liikeradan ääriasennossa reisi on vaakatasossa, jolloin saan enemmän voimaharjoitusta pakaroihin. Tähän on yksinkertainen syy, joka löytyy oheisesta kuvasta.

Jalan lihasten osuudet pyörityksessä.

Jalan lihasten osuudet pyörityksessä.

Rakennan talvikauden kaikki punttitreenit nyt 4 viikon blokkeihin, joista 4. viikko on aina räjähtävän voiman treenit. Silloin teen tempauksia, boksihyppyjä, loikkia, kyykkyhyppyjä ja nopeita pohjeliikkeitä ristiin rastiin yläkropan ja coren kanssa.

Talven punttiohjelma tulee siis olemaan kutakuinkin tällainen:
• SYYSKUU: adaptaatio, 8 treeniä
• LOKAKUU: voima 1, 8-10 treeniä
• MARRASKUU: räjähtävä voima 1, 8-10 treeniä
• JOULUKUU: voima 2, 8-10 treeniä
• TAMMIKUU: räjähtävä voima 2, 8-10 treeniä
• HELMIKUU: voima 3, 8-10 treeniä

Olen budjetoinut punttihommiin noin 60 tuntia. Puntti loppuu helmikuulle ja aloittelen täsmätreenit jo tammikuun lopulla hieman päällekkäin puntin kanssa. Tavoitteena on minimoida roskakilometrien kerääminen ja keskittyä täsmätreeneihin, jotka saan hoidettu 1-1.5 tunnissa autotallin hämärissä. PK-ajelut hoidan työmatkoilla ja viikonlopun lenkeillä, jolloin ajallisesti puhutaan noin 10 tunnista viikkotasolla. Koko kauden aikabudjetti on 550-600 tuntia. Viime kaudella määrä oli kutakuinkin sama, kilometrien ollessa noin 14 000. Uskoisin, että vähemmälläkin pärjätään!

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s