Katseet tulevaan

Villen, Jannen ja Jorin kanssa TDH:n lähtökarsinassa.

Villen, Jannen ja Jorin kanssa TDH:n lähtökarsinassa.

Viime sunnuntainen Tour De Helsinki päätti aktiivisen kilpailukauden omalta osaltani. Päätös oli hieno, koska ajoimme tiimillä joukkuekilpailun voittoon!

Jos pitäisi menneitä kuukausia kuvata parilla sanalla, niin “huh huh” olisi varmasti lähimpänä. Tuli heittäydyttyä aika ronskilla otteella kilpapyöräilyhommiin ja yllytyksien sekä kannustusten saattelemana tuli käytyä myös arvokisoja läpi. Kaiken kaikkiaan täytyy olla tyytyväinen omiin suorituksiin ja kehityskaareen. Ei kuitenkaan liian tyytyväinen, koska ensi kesänä on tarkoitus olla reilusti kovemmassa kunnossa.

Syksy alkaa nyt samoin tein ensi kautta valmistelevilla treeneillä. Ohjelmassa noin 25 viikon punttirupeama, jonka tavoitteena on yksinkertaisesti lisätä voimaa. Tavoitteena noin 10-15% maksimivoiman kasvu (miten se nyt mittaakaan…) ja sitä kautta enemmän tehoja anavetoihin. Treeniohjelma perustuu niihin vaatimuksiin, joita osalleni on Kivenlahden Pyörähuollon tiimissä kaavailtu. Treeniohjelmia rakennellaan tulevanakin kautena – onneksi – yhdessä Nurmisen kanssa. Sen verran ollaan “fysiikkakaksosia”, että treeni-ideologia on saatu täsmäämään hyvin. Lisäpaukkuja pistän myös ratapyöräilyyn ja tähtäimessä sitten SM- ja ISM-kisat.

Tässä hieman käppyrää treenien vaikutuksesta hattiwatteihin. Tummempi osio 2013, vaalea 2014.

Tässä hieman käppyrää treenien vaikutuksesta hattiwatteihin. Tummempi osio 2013, vaalea 2014.

Oheisessa kuvassa kiinnostuneille hieman dataa treenien vaikutuksesta suorituskykyyn tehokäyrällä. Joissain arvoissa hyppäys on ollut kovempi, mutta osaa eroista selittää, etten ole testannut tarkoituksella, mikä on esim. minuutin maksimitehot, vaan yleensä nämä arvot ovat tulleet kisasuorituksista.

Suurin ja odotetuin muutos elämässä tulee varmasti olemaan pienen tyttären saapuminen perheeseen lokakuussa. Olen pyrkinyt pitämään suunnitelmat joustavina ja avoimina sekä prioriteetit oikeassa järjestyksessä. Keskitynkin talven mittaan blogissani entistä vahvemmin aikatauluhaasteelliseen treenaamiseen ja perhe-elämän tuomien muutosten mukaiseen harrastamiseen. Toivon siitä olevan apua ja tsemppiä sekä itselleni että muille samojen asioiden kanssa pähkäileville urheilijoille.

Nyt valmistaudutaan syksyn crossikauteen ja aloitetaan salilla adaptaatiopuntti. Jos joku on vaikeaa, niin treenaaminen maltillisilla painoilla, IMHO.

Ei muuta kuin watteja kampiin!

Pete

Ps. Tässä vielä Jannen loistava poseeraus Tour De Helsingin joukkuekilpailun voittotaulun kanssa!

Poika kotona!

Poika kotona!

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s