Today I’ve been mostly training

Jalka.

Jalka.

Otsikon Fast Showstakin tuttu lauasahdus pitää paikkansa erittäin hyvin – ja osaltaan selittää blogihiljaisuuden. Olen Nurmisen Jannen nuottien mukaan jyyhkinyt 5/7 -treeniä, viikkotuntien ollessa maltilliset 10. Ollaankin keskitytty selkeästi laatuun, kun pohjia on tullut rakenneltua tälle vuodelle jo mukavasti – mittari näyttää 7858 kilometriä.

Treenien tavoitteena on ollut kohottaa suorituskykyä kokonaisvaltaisesti. Kynnystehoja on nostettu pitkillä vedoilla maustettuina lyhyillä palautuksilla. Räjähtävyyttä ja haponkestoa kiritreeneillä ja nyt kiusataan anakynnystä. Tämän päivän protokolla oli 6 x 1.5 min @ >144% FTP. Treenit kestävät maksimissaan 1.5 h, joten todellakin ollaan nyt laatuajan kanssa tekemisissä!

AHH-etappiajoissa murtuneet sormetkin paranevat pikkuhiljaa. Puristusvoimaa ei vielä kunnolla ole vasemmassa kädessä, mutta olen saanut tehtyä kiritreenejä sekä maantiellä että radalla. Uusi viheliäs vaiva onkin tullut tilalle – oikean solisluun kiinnityskohta olkapäässä on turvonnnut ja kipuilee aika ilkeästi. Toivon, että selviä siitä pelkällä odottelulla ja mahdollisella kortisonipiikillä.

Kävinpähän myös tunkkaamassa elämäni ensimmäiset arvokisat. SM-tempo oli ensimmäinen pitkä rykäisy ja olinkin tyytyväinen 47.2 kilometrin “läähätysajoon”. Sijoitus oli 30:s, aika 1:11:12 ja keskari pyöreät 40 km/h. Toki välimatkaa Suomen huippuihin oli reilusti, mutta jostain se on aloitettava. Reitti oli vieläpä erittäin mäkinen tempoiluksi. Kympin kärki veti tuon matkan huonoimmillaankin aikaan 1:06:17. Ensi vuonna sitten 20:n porukkaan!

Sunnuntain maantieskabat ajettiin aivan karmeassa kelissä. Vettä tuli heti startista ja lämpötila oli jossain alle 9 asteen paikkeilla. Puolessa välissä tein kohtalokkaan virheen ja päästin reitin nopeimmassa kohdassa ylämäen taittuessa laskuksi (mentiin yli 70 km/h) muutaman kymmenen metrin välin pääjoukkoon. 15 kilometrin takaa-ajon jälkeen 42 keskarilla totesin välin olevan ajamaton paikka ja siirryin huoltojoukkoihin lämmittelemään. Harmitti toki, mutta positiivista oli se, että meno ei tyssännyt jalan loppumiseen, vaan selkeään taktiseen virheeseen. Näistähän oppii joka kerta. Toivottavasti.

Tällä viikolla kävin täräyttämässä elämäni ensimmäisen seisovan kilon radalla IK-32:n järjestämässä aluemestaruuskilpailussa velodromilla. Hauskaa oli ja hapotti. Aikani oli 1:15:08, keskari 47.95 km/h.  Sijoitus 5. ja tulokset täällä. Rataa hinkataan lisää, että ollaan iskussa ISM-kisoissa. Videota keskiviikon ajoista täällä.

Kalustoakin on tullut päivitettyä. TT-pyörään tehtiin fitti ja hommasin takakiekoksi FFWD:n Powertapilla varustetun levyn.

Specialized Shiv TT-konkeli uusimmassa kokoonpanossaan.

Specialized Shiv TT-konkeli uusimmassa kokoonpanossaan.

Maantiefillariin laitoin alle ZIPPin avokiekot – eteen 303 ja taakse 404. Ketjua käsketään nyt SRAMin RED/QUARQ -tehomittauskammilla.

Venge Zippitettynä ja Quarqitettuna.

Venge Zippitettynä ja Quarqitettuna.

Perjantaina startataan auton keula kohti Oulua ja Tervaetappeja. Tiedossa taas monipuolista vääntämistä: aika-ajoa, maantiekisaa ja kriteriumia. Saas nähdä, millä jaloilla Nurmisen kanssa sunnuntaina ajellaan kotia kohti!

 

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s