Nurmisen reseptillä

Piiskaaja ja piiskattava. Nurminen vasemmalla, pullapoika oikealla.

Piiskaaja ja piiskattava. Nurminen vasemmalla, pullapoika oikealla.

Sain viime viikolla taas uuden potkun treenamiseen (laihduttamisen ja sormien parantelun ohella), kun tiimikaverini Janne O. Nurminen ilmoittautui vapaaehtoiseksi piiskurikseni. Edustamme Jannen kanssa kuskeina samahkoa profiilia (paitsi Nurminen on kovempi), joten treeniohjelman luominen ja tavoitteiden määrittely oli aika luontevaa.

Speksasimme 9 viikon ohjelman, jossa keskitytään kynnystehojen nostamiseen ja yksinkertaisesti vauhtikestävyyden kehittämiseen, hapotuksen sietoon ja virittämään koneeseen lisää watteja. Training Peaks osoitti taas loistavuutensa valmentaja-moodilla – tilin käyttöoikeudet voidaan jakaa valmentajalle, jolloin treeniohjelman rakentaminen onnistuu helposti, samoin tulosten seuranta ja analysointi.

Pari viikkoa kohta treeniä takana ja olo on ollut välillä sen mukainen. Eilinen urheiluhieroja teki kyllä terää, kun kone alkoi autotallissa “Rainerin” päällä sakkaamaan ja toinen veto piti jättää hieman vajaaksi. Ensimmäinen kolme viikkoa ainakin keskitytään kynnystehojen nostoon, jotka alkavat näyttämään kohtalaisen hyviltä. Oheisessa kuvassa dataa tiistain treeneistä (2 x 25 min kynnysveto). Alkaa loppukesästä vanha Lahden tie käymään lykäiseksi…

2 x 25 min kynnysvedot

2 x 25 min kynnysvedot

Tehojen kehittymisestä kertoo hyvin myös keskiviikon lämmittelyssä tuutattu 5 minuutin veto. Pahalta se tuntuikin, mutta vielä jäi kiristetävää – onneksi.

5 minuutin maksimit.

5 minuutin maksimit.

Näillä mennään nyt eteenpäin ja kiristetään tahtia. Kaiken tämän tavoitteena siis olla iskukunnossa ISM-kisoissa 16.8. Mäntsälässä!

Standard

2 thoughts on “Nurmisen reseptillä

  1. Marsa says:

    Ai vedit SM-tempossa sijalle 30 noin ensimmäisen vuoden kisakuskina ja vielä sprintteri-miehenä? No jopas tosiaan… Chapeau!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s