El Burro Nurmijärven nousuissa

Olen nyt sponssattu urheilijanuorukainen! Tiimin kypärä- ja ajolasisponsorina toimii Carrera. Värit ainakin mätsäävät koneen kanssa!

Olen nyt sponssattu urheilijanuorukainen! Tiimin kypärä- ja ajolasisponsorina toimii Carrera. Värit ainakin mätsäävät koneen kanssa!

Pitkä kisa, lyhyt rapsa. Lauantaina 10.4. korkkasin pisimmän kisani, Nurmijärvi GP:n, 168 kilsaa. Hieman oli epävarmuutta ilmassa jalan puolesta. Tiesin reitin olevan kohtuullisen mäkinen (nousumetrejä kertyi 1500), mikä on aina isolle kuskille haasteellista. Keli onneksi suosi, eikä vettäkään tullut kuvioita sotkemaan.

Ensimmäinen kierros lähdettiin vapaan vauhdin alkaessa mukavan reippaasti. Jalat eivät siis pysyneet kylminä kovinkaan kauaa. Tiimin tavoitteena oli jeesailla Juhanaa hatkan mukaan, mutta suunnitelman toteutus ei aivan natsannut, joten se kuuluisa juna meni nenän edestä. Pyrimme osallistumaan aktiivisesti tiimin kanssa vetohommiin ensimmäisen tunnin aikana, mutta vetoukkojen käydessä vähiin pääjoukko ei innostunut tempomaan hatkaa kiinni. Muutaman kuskin porukka ajoikin sitten maaliin saakka parin minuutin päässä pääjoukosta.

Pelkäsin alun tuuttaamisen kylmillä jaloilla kostautuvan, mutta pelko osoittautui turhaksi. Sain palauteltua itseni aika nopeasti ja herättelin jalkoja Jaloenergialla™. 2.5 desin tuubi riittikin hyvin reilun 4 tunnin kisaan.

Toinen kiekka alkoi hieman rauhallisimmissa merkeissä. Nousuissa jalka alkoi jo tietenkin tuntua hieman raskaammalta, mutta olen treenannut erilaisia nousutekniikoita, joiden kanssa pelaamalla saa rasitusta siirrettyä tasaisemmin eri puolelle kehoa. Tällöin jopa 500-600 watin tehoilla vääntäminen on yllättävän helppoa, kun vääntöä saa jalkojen lisäksi rutkasti yläkropasta.

Viimeisen 4 kilometrin aikana herättelin jalkojani ja lyöttäydyin pääjoukon kärkiosastoon IK:n isäntien peesiin (kiitosta vaan espoolaisille ;). Pääsin viimeiseen mutkaan IK:n Reposen takarenkaassa kiinni ja avasin hieman hanaa maalisuoralla. Vältin turhien riskien ottamista ja päätin vääntää iisisti penkistä sen mikä tuntui mukavalta ja ylitin maaliviivan 23:nä (pääjoukon 8.), ajalla 4:19:22. Koko kisan normalisoidut watit näyttivät 268 W, mikä osaltaan kertoo kynnystehojen olevan mukavassa nousussa.

Kisan ainut kuumottava tilanne sattui kummallakin kierroksella saman pihan kohdalla alamäessä, jossa isäntäväki oli katsonut sopivaksi pitää koiraansa irti. Yhtälö, jossa osina ovat irti säntäilevä ja haukkuva koira sekä viisikymmentä yli 50 km/h ajavaa pyöräilijää, voisi helposti olla lopputulokseltaan negatiivinen…

Tänään suunnataan Nurmisen Jannen kanssa Ahvenistolle Bianchi-cupin kisoihin. Hyvää treeniä sunnuntain Tampereen Fuji Peloton GP:tä varten!

Kiinnostuneille kisadata löytyy täältä.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s