Jaloenergiaa!

Tehosetti kotitekoista energiageeliä!

Tehosetti kotitekoista energiageeliä!

Suivaannuin sunnuntain kisoissa hiton kalliiden geelien kanssa näpräilyyn ja tässä lopputulos. Ensinnäkin ajoin sadekelillä talvihanskoilla. Sormet kyllä pysyivät kohtuullisen lämpiminä, mutta ongelma olikin se, etten saanut kaivettua geelejä taskusta silloin kun niitä eniten tarvitsin. Varuste.netistä hommasin Hydrapackin SoftFlaskeja kahta eri kokoa (2.5 ja 1.5 dl) ja kehitin oman energiageelireseptin muutaman vinkin pohjalta.

RokkiKokin Jaloenergia-geeli:
200 grammaa hunajaa
100 grammaa ruokosiirappia
1 tl merisuolaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl beta-alaniinia
1/2 dl vettä

Hunajasta saa nopeita hiilareita helposti, samoin ruokosiirapista, mutta jälkimmäisen etuna on korkea potassiumpitoisuus (suomeksi kalium). Hyppysellinen merisuolaa auttaa imeytymistä ja ehkäisee kramppeja, sitruuna maustaa kokonaisuutta ja beta-alaniini estää hapotusta. Vedellä tästä saa lantrattua sopivan notkeaa, ettei tule tiukassa paikassa geeli nenästä.

Ravintosisältö 100 g: reilu 350 kcal. Vertailun vuoksi yksi Powerbarin geeli sisältää 110 kcal/30 grammaa. Tätä evästä kun lataa 2.5 dl Flaskin täyteen, on taskussa kätevästi luonnollista energiaa vajaa 1000 kcal. Se vastaa noin 10:tä PB-geeliä. Toki tällä soosilla homma tulee myös huomattavan paljon halvemmaksi. Geelit maksavat vähintään 1.5 euroa kpl, joten tuollainen satsi energiaa geeleistä on reilun kympin mälli. 350 grammaa hunajaa kustantaa noin 3.5 euroa, 400 grammaa ruokosiirappia 2.5 euroa. Muille ainesosille voi laskea noin 1 euron tälle reseptille, eli reilulle 350 grammalle kotitekoista energiageeliä jää hintaa noin 3 euroa. Ja on muuten luonnonmukaista.

Standard

5 thoughts on “Jaloenergiaa!

    • Tänään vedin reilu viikko sitten tehtyä litkua ja hyvin toimi. Kaikki ainesosat kun säilyvät muutenkin pitkiä aikoja avattuna huoneen lämmössä.

      • Santtu says:

        Testasin reseptiäsi Messilän mtb-endurokisassa. Sovelsin hiukan, eli veden määrä 0,5l ja muita aineksia 1/2 mainituista. Aivan loistavaa oli! Todella hyvän makuista ja krampeista ei tietoakaan. Suosittelen vahvasti muillekin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s