Kalusto: S-Works Tarmac SL3 (RD)

S-Works Tarmac SL3

S-Works Tarmac SL3

Tässäpä olisi esittelyssä meikäläisen raaseri. 2012 vuoden Spessun maantiemalliston lippulaiva (suomeksi: minulle aivan liian hyvä pyörä). Runkokoko tässäkin konkelissa on kovin nafti  52 cm, mutta stemmillä ja muulla setupilla olen saanut siitä säädettyä itselleni erittäin aerodynaamisen ja tukevan paketin.

Osasarja on Ultegraa, mutta kampisarja Dura-Acea. Limppuina miesten mitat täyttävät 52/39, takana 12-25 -pakka. Kammet ovat 175 milliset. Talven aikana speksasin tämän kisakireään kuntoon ja panostin kalliiseen lasikuituun, eli hiilariin. Ehkäpä rohkein hankinta oli Hong Kongista tilatut 50 mm/25 mm kiekot, jotka kasautin Powertapin takanavan ympärille. Ohennetuilla pinnoilla (edessä 24, takana 32, eli kestävät norsunkin) varustettu setti painaa 2 kg. Suurin osa painosta tulee Powertapin mötikästä – yli 440 grammaa. Mutta mäkikiekkoja näistä ei ollutkaan tarkoitus kasata, vaan kestävät ja tukevat aerokiekot, joihin voi työntää kunnolla watteja tarvittaessa.

Stemminä toimii 100 millinen Pron Vibe, jonka kiertojäykkyys on kolmiomuodon ansiosta todella hyvä. Tankona on 3T:n semiaeromuotoiltu kuitukäppyrä ja leveytta sillä on 42 cm. Ajoin viime kesän 40 senttisellä, mutta hieman leveämmällä tangolla saa tarvittaessa iso mies väännettyä muutaman sata wattia lisää takarenkaalle.

Siirryin jo viime kesänä ajamaan 25 mm leveillä renkailla. Nyt alla olevat Continentalin Grand Prix 4000S:t ovat kyllä tuntumaltaan parhaat mitä olen kokeillut. Näissä ei ole turhaan kikkailtu väriseosten kanssa, joten kulutuskestävyys ja pitokin ovat ensiluokkaiset. 25 milliä leveillä vanteilla renkaat ovat aerodynaamiset ja uskon, että näillä saavutetaan yli 40 km/h vauhdeissa jo mukavasti etua ilmanvastuksen pienentyessä. Mutta sen näkee sitten wateista. Käytän muuten samoja kiekkoja TT-pyörässä.

Painoa tällä kokonaisuudella on sellaiset 7.5 kiloa (pelkkä runko tässä koossa noin 850 grammaa), joten sen suhteen ei ole valittamista. Isolle miehelle kevyempi pyörä olisi jo riskikin.

Standard

2 thoughts on “Kalusto: S-Works Tarmac SL3 (RD)

  1. Zifo says:

    Mistä tilasit kiekot jne. powertapin ympärille ja paljon tuli kustannuksia? Mulla on yksi 32 reikänen 3g, johon pitäisi keksiä jotain ympärille.

    • Ebayn kautta tilasin. Myyjä on Speedcarbon11. Tässä on linkki “kauppaan“. Luotettava myyjä, kamat tulivat Hong Kongista ja reikienmäärä speksattiin s-postilla kaupan teon yhteydessä. Nopeat vastaukset hyvällä englannilla. Paketti jäi tulliin ja siitä meni alv + tuotekohtainen pieni tullimaksu. Kiekot kasattuina kustansivat yhteensä noin 450 euroa. Kasauksen hoiti Velosportin huollossa Tomi. Nyt olen ajanut noilla vajaan 1000 km eikä ole valittamista! Suosittelen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s