Hit the Sweet Spot!

Minuutin maksimit kellotettu maaliskuussa 2014 Kainuun vaaroilla.

Minuutin maksimit kellotettu maaliskuussa 2014 Kainuun vaaroilla.

Vetäisin viime viikonlopun Kajaani-lenkillä talven ensimmäiset sweet spot-treenit tien päällä. Treenin tarkoituksena on ajaa pitkäkestoisesti tehoalueella, joka on noin 10-30 wattia alle anakynnyksen. Marraskuun testin mukaan tämä tarkoittaa minulla aluetta 240-260 wattia. Esimerkin omainen SS-treeniprotokolla (sic) on alkulämpöjen jälkeen 20 min tehoja, 10-15 minsaa jäähdyttelyä ja 20 min tehoja. Loppuun vielä jäähdyttelyt.

Havainnot:
1. Pystyin ajamaan normalisoiduiksi tehoiksi testatun anakynnyksen watit (tarkalleen 268 w) sykkeiden ollessa 15 pykälää alle kynnyssykkeiden.
2. Wattien ylläpitäminen ja yleinen tuntuma tiellä (vaikkakin talvisella kainuulaisella Baanalla) yllättää aina trainerin jälkeen. 20-30 wattia tulee heittämällä lisää jalkoihin!

Johtopäätös:
Tämän tuntemuksen ja lukujen mukaan olen saanut nostettua FTP-tehoni talven aikana lähelle 300 wattia ja samalla onnistunut tiputtamaan painoani vuoden aikana yli 20 kiloa piikkitehojen parantuessa yli 200 wattia. Ekoihin kisoihin ollessa vielä 2 kuukautta aikaa, on suunta tosi hyvä. Tavoitteeni oli saada FTP lähelle 4 wattia/kg, mutta tällä hetkellä se näyttää mahdottomalta…

Extraa:
Edellisen päivän lenkillä tunkkasin omat enkkani minuutin maksimitehoiksi: 617 w @ 60 sec. Vielä olisi ollut varaa kiristää, kun tämä koko veto oli ns. vahinko lenkin aikana. Uskonpa, että saan 700 watin minuuttitehot rikki kevään aikana!

Kajaaniviikonlopun jälkeen jäi siis erittäin hyvä fiilis oman suorituskyvyn suhteen. Miinuksena sunnuntain kotimatkalla tätä kirjoittaessani jylläävät flunssaoireet. EDIT: flunssa ei kuitenkaan onnekseni päässyt niskan päälle.

Kiitoksia ajoseurasta Mikoille (Kejo ja Myöhänen) sekä Niikille.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s