Kalustoa: Ridley X-Night (CX)

Krossikampe Ridley X-Night

Krossikampe Ridley X-Night

Tässäpä lupaamani kalustoesittelyn ensimmäinen osa – kevään rospuuttokeleihin hyvinkin ajankohtainen cyclocrossarini. Tällä olen paukutellut talven yli ja kuten tulette huomamaan, ei talvipyöräily ole sittenkään aivan yksinkertaista touhua. Välillä tuntuu, että speksaaminen ei lopu millään ja jokaiselle kelille on vaihdettava kokoonpanoa – joskus enemmän, joskus vähemmän.

Ridley X-Night 2012, koko 50 cm

Hommasin tämän rungon tutultani Villeltä 2014. Kuten näissä projekteissa on yleensä tapana, lähtee homma aika helposti lapasesta. Homman monimutkaisuutta kuvastaa hieman tämä faktalistaus talven aikana käytetyistä kokonpanoista:

• 2 valosettiä: isompitehoinen ulkoisella akulla toimiva lamppu ja työmatka-ajoon tarkoitetut Blackburnin pikkulyhdyt
• 3 kumit: Schwalben Marathon Winterin nastarit, Schwalben Racing Ralph -tuubikumit ja saman valmistajan Racing Ralphit avokumeina, joiden sisään leikatut maantiekumit pistosuojiksi
• 3 kiekot: Mavicin Ksyrium SL:t (jotka ajoin kaatopaikkakuntoon – jarrupinta antoi periksi), Fulcrumin Racing 5:t nastareille ja nyt alla olevat Mavicin Cosmic Elitet Powertapin Pro -wattimittarilla.
• 2 ketjut
• Yli 10 paria jarrupaloja
• 2 paria Timen Atac-pedaaleita (toisista meni akselilaakerit rikki)
• 2 takapakkaa eri kiekkoihin (12-25)

Tällä hetkellä edessä on yksi RaceFacen 42-piikkinen limppu kiinni Quarqin tehomittauskammissa. Takana 10-pakka.

Tykkään ajaa kohtuullisen kompakteilla rungoilla. Pätee myös maantiefillariin, joka on kokoa 52 cm. Top tuben efektiivinen mitta on minulla noin 53 cm. Molemmista pyöristä olen katkonut ruotoputken niin lyhyeksi kuin mahdollista. Eli mitä matalampi ajoasento sen parempi. Isolle kuskille kaikki aerodynamiikkaa parantava on ehdotonta!

Standard

2 thoughts on “Kalustoa: Ridley X-Night (CX)

  1. Mikko Kejo says:

    Mainitsemasi ranskalaiset polkusimet eivät taida sopia raavaille uroksille. Itelläni piti rikkoa useampi pari sekä Timen maantiepolkimia että maastoversioita, ennen kuin tajusin vaihtaa merkkiä.

    t. Mikko K

    • Mavic otti muuten Timen valmistamat polkusimet omiin nimiinsä myyntiin tälle kaudelle. Paljon niissä on ollut akseliongelmia, vaikka muuten hyviä tuotteita ovatkin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s