Lisää intensiteettiä treeneihin

4x6 minuutin FTP-treenit

4×6 minuutin FTP-treenit

Nyt se sitten alkoi. Pari kuukautta ennen ensimmäisiä kisakahinoita alkaa treeniohjelma muuttumaan aste asteelta hieman tiukemmaksi. Tavoitteena nostaa kynnystehot 300+ wattiin. Haastetta tähän tuo samanaikainen painon pudottaminen (jossa olen nyt jonkinlaisessa höllyvässä välitilassa = jumissa). Oheisessa kuvassa hieman dataa kynnystreeneistä.

Treeni tehdään vielä näillä keleillä trainerin päällä. Alkulämpöjen jälkeen mennään 4-5 kertaa 6 minuuttia tehoalueella 4, mikä tarkoittaa minulla 271-308 wattia. Väliin 2 minuutin palautukset ja eikun uutta putkeen. Tämän lisäksi viikonlopun pitkät lenkit ja niiden intensiteetti tulee nousemaan. Tämä tietenkin tarkoittaa huolellista paneutumista alkuviikon palautumiseen.

Dataa tulkitessa on oltava tyytyväinen – tehot ovat yli marraskuussa määritellyn kynnyksen, mutta sykkeet ovat yli 10 pykälää matalammat kuin testin mukainen anakynnys. Viime talveen verraten myös traineriwatit ovat melkein 15-20 wattia matalammat kuin mihin ulkona pääsen. Nopean johtopäätelmä – kondis on kehittynyt ja suorituskyky parantunut!

Nyt urheiluhierojalle!

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s