Kenraaliharjoitus

Jouluviikko oli ja meni. Samoin viikon treenit. Saldo näyttää tälle aamulle 12 tuntia, joista 2 tuli vietettyä raskaamman raudan parissa. Joulun pyhien “Mäkkärilenkit”, eli CCH:n ryhmälenkit Tammiston Mäkkäriltä tarjoilivat vaihtelevaa tekemistä jokaiselle aamulle. Pyhien vetoihin kuului jo niin kovin tutuksi käynyttä “nylkemistä” sekä hieman rauhallisempaa pyörittelyä. Olen pyrkinyt ottamaan ylämäet tehovetojen kannalta, vaikka lenkkivauhti olisi muuten rauhallinen. Pienillä säädöillä oman ajamisen rytmitykseen saa kyllä rakennettua hyvät treenit porukassakin. Ja onhan tähn vuodenaikaan mukavampi ajaa muidenkin kuin omien ajatustensa kanssa. Vaikka vuodenaikaan nähden kelit ovatkin lajille suotuisat, niin kyllähän nollaa lähentelevä vesisade tekee tepposensa aika nopeasti.

mancave

Autotallin oikeaoppinen käyttö: kaikkeen muuhun kuin auton säilytykseen.

Tämän päivän treenit jäivätkin teholuonteisiksi – minunhan pitäisi olla vihittävänä klo 14.15, eikä tuleva rouva uskaltanut päästää minua ulos kaatumisen pelossa. Ohjelmassa oli 5 kilometrin TT trainerin päällä, syketavoitteena noin 15 alle anakynnyksen. Tällä on hyvä seurata voimatasojen kehittymistä, eikä 5 kilometrin TT-rykäisy vaadi normaalia kummempaa lepoa. Tässä hieman dataa:

5 km TT, 28.12.2013:
– Aika 8:37
– Keskisykkeet 151 bpm
– Keskinopeus 35 km/h
– Keskitehot 279 w, maksimi 392 w

Analyysi: eilinen maksimivoimatreeni tuntui jaloissa selkeästi, mutta 20 minuutin lämmittelyn jälkeen pistin ison limpun päälle ja menoksi. Sykkeet pidetään tässä treenissä noin 15 pykälää alle anakynnyksen – tällä tahdilla siis pitäisikin pystyä paukuttelemaan melkoinen tovi. Pitkin syksyä vaivannut reiden ojentajien – eli “tippojen” – kipuilu oli taas kuvioissa heti alusta saakka. Taitaa olla hierojakeikka tulossa. Kuten aikaisemmin mainitsinkin traineriwateista suhteessa tiewatteihin, näyttää luvut hyviltä tässä vaiheessa kautta. Sykkeitä on vara nostaa anakynnyksille vielä 15 naksua. Alussa keskisykkeillä watit pyörivät 340-350 paikkeilla, vauhdin ollessa reilu 40 km/h. Uskoisinkin teholukemien nousevan mantiellä noin 20 pykälää. Tällä perusteella 10 kilsan TT näyttää ensi kesänä aika hyvältä – tavoitteena alittaa 14 minuuttia. Reilusti.

Nyt sitten puku päälle ja kirkkoon. Rock.

Standard

2 thoughts on “Kenraaliharjoitus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s